Ústečan dělal, jako by soud neexistoval. Vyhýbal se mu, aby nemusel svědčit
images/e-mostecko/Foto_2022/04_duben/edeniky-2868.jpg
Ústí nad Labem

Most - Ignorování soudu se nevyplatilo 21letému muži z Ústí nad Labem. Ten se opakovaně nedostavil k hlavnímu líčení u Okresního soudu v Mostě, přestože byl řádně předvolán jako svědek.

"Několikrát a bez dostatečné omluvy nerespektoval příkazu a výzev soudu. Podle mosteckých policistů úmyslně mařil trestní řízení a vyhýbal se podání svědectví. Před několika dny si od vyšetřovatele převzal obvinění ze spáchání trestného činu pohrdání soudem," uvedl mluvčí Policie ČR Václav Krieger.

Usnesení si Ústečan převzal ve vazební věznici, kde je v současné době umístěn pro jiný delikt. Za nerespektování soudních výzev může Ústečan, v případě uznání viny, počítat až s dvouletým trestem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru