Dítě odpálilo unikátní porcelánovou fontánu v Teplicích dělobuchem. Lidé volají po lámání rukou a úhradě škody
Zdroj: FB Hynek Hanza - primátor města Teplice a senátor Parlamentu ČR
Ústí nad Labem

Teplice - Jedinečná porcelánová kašna v prostoru na chodníku poblíž divadla v Teplicích je vážně poničená. Poškodil ji výbuch zábavní pyrotechniky.

O vandalském činu informuje primátor Teplic Hynek Hanza, který zveřejnil fotografie kašny po útoku. "Pachatel chycen Městskou policií a předán Policii ČR. Díky, že jste věc nahlásili hned jak se stala a pachatel byl díky včasnému oznámení chycen.
... nicméně, někdy si říkám, jestli dává ve výsledku nějaký smysl něco ve městě dělat, budovat, vylepšovat, opravovat?" dává Hynek Hanza řečnikou otázku. Dělobuch mělo do kašny hodit dítě.

Kašna je nefunkční, exploze roztrhala nádrž a vytvořila v keramice díru. Střepy se válely na ulici.

V lidech čin vyvolává zlostné reakce. Někteří sice v komentářích na facebooku poukazují na nevhodné umístění či právě zhotovení z choulostivého materiálu, jiní volají po přísném trestu, byť má být pachatelem dítě. "Nevychovanej fracek, přerazila bych mu ruce," píše Štěpánka D. "Pazoury jim zpřerážet, nic jim není svaté," dodává Eva P. Podobných komentářů se vyskytuje více. "Nechci ani vědět, jak se do rukou dítěte dostane dělobuch, ale trestala bych rodiče," míní Ilona E. K ní se příklání řada dalších s vírou, že rodiče městu způsobenou škodu uhradí. V jaké je výši, zatím není známo.

Kašnu věnovala městu porcelánka z Dubí. Vyrobena byla ze 160 kilogramů porcelánové hmoty a má typický cibulákový vzor. Vydržela čtyři roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru