OBRAZEM: Severočeši vyrazili na hranice s Ukrajinou pro uprchlíky
Snímek z ukrajinsko-polské hranice.
Ústí nad Labem

Teplice, Ústecký kraj - Skupina zdravotnického personálu z teplické nemocnice a několika dalších dobrovolníků vyjela na ukrajinsko-polské hranice s myšlenkou přivézt do České republiky či přímo do Teplic několik válečných uprchlíků, převážně maminek s dětmi, které ubytují v rodinách a postaraji se o ně.

Jak sdělila našemu deníku manželka jednoho z účastníků Anna Gutschová, současně začala v Teplicích u zimního stadionu sbírka potřebných věcí, jako například ošacení pro konkrétní lidi, kteří jsou již ubytovaní v Praze. Sbírka bude probíhat i nadále, jen s rozdílem, že věci se začnou soustředit v provizorním skladu v TJ Sokol Trnovany Teplice, který pomohl s místem na uskladnění a tříděním nashromážděných věcí.

edeniky 1923

edeniky 1922

edeniky 1924

Do Česka přijeli první uprchlíci z válkou zkoušené Ukrajiny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru