POZOR: Na trhu se objevil nebezpečný ruční zvedák! Hrozí zřícení auta, varují inspektoři
Foto: ČOI
Ústí nad Labem

ČR - Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje pro uživatele vysoké riziko. Jedná se o automobilový ruční nůžkový zvedák Compass, typ: ST-105.

Z důvodu nedostatečné konstrukční pevnosti může dojít k deformaci zvedáku a následnému zřícení vozidla. Česká obchodní inspekce uložila zákaz distribuce výrobku a stažení výrobku z trhu.

Česká obchodní inspekce zjistila, že se na trhu nabízí nebezpečný výrobek. Jedná se o automobilový ruční nůžkový zvedák Compass, typ: ST-105, nosnost max. 1500 kg, min. zdvih 10 cm, max. zdvih 38 cm, rok výroby: 2020, označení CE, výrobce: Foshan Shunde Shili Automotive Accessories Co., Ltd., dovozce: Compass CZ s.r.o., Pražská 17, 250 81 Nehvizdy.

1901zvedakkz2

Tento ruční nůžkový zvedák s trapézovým šroubem má jednotlivé části lisovány z plechu s odnímatelnou klikou. Foto: ČOI

Česká obchodní inspekce zjistila příčinu nebezpečnosti. Při zvedání vozidla může být nůžkový zvedák zatížen na maximální nosnost. Z důvodu nedostatečné konstrukční pevnosti může dojít k deformaci zvedáku a následnému zřícení vozidla. Pokud se bude osoba obsluhující zvedák nacházet v bezprostřední blízkosti vozidla, může dojít ke zranění.

Česká obchodní inspekce uložila zákaz distribuce výrobku a stažení výrobku z trhu (dle ust. § 18a odst. 3 a 4 zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky, v platném znění).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru