2359 nemocných za jediný den! V Ústeckém kraji padl dosavadní rekord v počtu nových infekcí
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Předpovědi, že se počty nově nemocných covid-19 budou prudce zvyšovat, nelhaly. Prudký nástup je zde. V pondělí bylo číslo v porovnání s předešlým týdnem trojnásobné. Včera byla situace podobná. Jen v Ústeckém kraji přibylo 2359 infikovaných. Zatím zcela nejvíce během celé epidemie.

Podobně jsou na tom republiková čísla. I ta nyní trhají rekordy. V zemi je skoro 28,5 tisíce nově prokázaných nákaz novým koronavirem. Z drtivé většiny jde o mutaci omikron, která vytlačuje dříve dominantní deltu. Omikron je nakažlivější. Zatím dobrou zprávou je, že počty hospitalizovaných pacientů se nezvyšují, naopak mírně klesají. V celé zemi je s covidem v nemocniční péči přes šestnáct stovek pacientů. 

V Ústeckém kraji nejvíce zjištěných nových případů přibylo na Chomutovsku – 462. Nejméně, 173, evidují hygienici na Lounsku. Mostecko je zhruba ve středu porovnání, má 265 nakažených za úterý. V Mostě je z toho 157 nemocných a v Litvínově 56 infikovaných. 

V Mostě se ve středu otevírá nové očkovací centrum v hotelu Cascade. Lze přijít s registrací i bez, očkuje se vakcínou od společnosti Pfizer/Biontech. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru