Opravy státních silnic stály v kraji tři čtvrtě miliardy, stavěly se i nové
Stavba dálnice u Panenského Týnce. Foto: ŘSD
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V Ústeckém kraji přibyly v loňském roce nové silnice, řadu z starších komunikací se podařilo opravit. Ohlédněte se s námi za rokem 2021.

V loňském roce postavili silničáři nový úsek dálnice D7 u Panenského Týnce o délce 3,5 km, který Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)  pustilo do provozu ve čtvrtek 16. prosince a jeho hodnota činí přibližně 700 milionů korun bez DPH.

"Do oprav jsme se tento rok pustili na 57 místech v celkové hodnotě 774,5 milionů korun bez DPH. Kromě oprav komunikací, vybudování dvou průtahů obcí, oplocení dálnice D6 a silnice I/13, jsme také zrekonstruovali 10 mostů, které nás stály 189 milionů korun bez DPH," vypočítává Ředitelství silnic a dálnic.

Dále ŘSD například provedlo pokládku mikrokoberce na třech úsecích silnic I. třídy za 5,6 milionů korun bez DPH, opravu trhlin a spár na devíti úsecích za tři miliony korun bez DPH. "Pozornost jsme také věnovali opravě výtluků na silnici I/13, I/7, I/27 a D7," dodávají silničáři.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru