Prodělali jste čerstvě covid a přišla vám pozvánka na posilující dávku? Tady je vysvětlení z hygieny, proč se tak děje
ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Koronavirem se můžou nakazit i lidé, kteří už jsou očkovaní. Podle aplikace Tečka mají po prodělané nemoci 6 měsíců imunitu. Přesto i těmto lidem přišla v těchto dnech pozvánka na očkování třetí posilující dávkou.

Pozvánku dostal i pan Oldřich z Mostecka. Nakazil se Covidem-19 v listopadu, a to i přesto, že byl plně očkovaný. Do května příštího roku má podle aplikace Tečka imunitu. Pozvánka na posilující dávku mu přesto přišla už nyní, tedy zhruba měsíc po nemoci.

„Registr očkování a registr prodělání onemocnění spolu nekomunikují. Pozvánka chodí všem, kdo měl dvě očkovací dávky a dosáhl určitého věku,“ vysvětlila ředitelka Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem Lenka Šimůnková.

Podle hygieniků je možné v tomto případě, kdy lidé mají imunitu po prodělané nemoci, očkování posunout na později. „Pokud by někdo chtěl třetí očkovací dávku dříve, měl by o tom rozhodnout očkovací lékař,“ dodala Šimůnková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru