Ubytování blízko turisticky atraktivních míst? V Ústeckém kraji mají vznikat nocležny a stání pro karavany
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Na webu Ústeckého kraje je vyhlášena výzva pro podávání žádostí o dotaci z programu Podpora rozvoje infrastruktury cestovního ruchu v Ústeckém kraji. 

Hlavním cílem a smyslem tohoto nového dotačního programu je podpora rozvoje doprovodné turistické infrastruktury na území Ústeckého kraje, rozvoj turistické nabídky a zkvalitnění poskytovaných služeb pro návštěvníky kraje.

„Za doprovodnou infrastrukturu jsou pro účely tohoto programu považována odstavná parkoviště pro návštěvníky a plochy pro karavany a obytné vozy (tzv. Stellplatz) včetně sociálního zázemí a dalších nutných vybavovacích prvků a souvisejících terénních úprav u dopravních uzlů především v blízkosti turisticky atraktivních míst. Další oblastí podporované infrastruktury je vybudování nocležen, útulen a přístřešků pro nouzové přespání v přírodě,“ uvedl k obsahu programu náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblast cestovního ruchu, kultury a památkové péče Jiří Řehák.

Výše podpory je od 100 000 do 2 000 000 korun, přičemž poskytovatel dotace, Ústecký kraj, poskytne spolufinancování maximálně do výše 70 %. Žadateli o dotaci mohou být obce Ústeckého kraje a certifikované destinační společnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru