Omezený provoz hospod, žádné vánoční trhy! Vláda znovu zavádí nouzový stav a tvrdší opatření
Předseda vlády v demisi Andrej Babiš. Foto: Úřad Vlády ČR
Ústí nad Labem

ČR - Vláda ČR na svém mimořádném čtvrtečním jednání zpřísnila kvůli špatné epidemické situaci opatření proti šíření onemocnění covid-19. S platnostní od půlnoci zavádí na měsíc nouzový stav a omezuje některé služby.

"Epidemická situace není dobrá, na vládě jsme proto přijali další protiepidemická opatření. Provozovny stravovacích služeb, klubů a kasin bude od zítra možné navštěvovat pouze od 5:00 do 22:00. Nebude také možné provozovat vánoční trhy a konzumovat alkohol na veřejných místech," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. V obchodních centrech budou uzavřené food courty, jídlo si bude možné odnášet pouze s sebou.

Omezení se dotkne také hromadných akcí. "Na těch společenských se maximální kapacita sníží z 1000 na 100 osob. U akcí jako je divadlo, film, sport bude moci být maximálně 1000 usazených osob," dodal Vojtěch. Ministerstvo zdravotnictví vydalo také krizové opatření, které od zítra nařizuje určitým zdravotnickým profesím povinnost pomoci v nemocnicích, které se starají o pacienty s onemocněním covid-19.

Jde o třetí vyhlášený nouzový stav v souvislosti s novým typem koronaviru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru