V Ústeckém kraji vyroste továrna na výrobu retraků za 60 milionů eur! Práci dá stovkám lidí
Vizualizace závodu v Chomutově
Ústí nad Labem

Chomutov - Společnost Jungheinrich rozšiřuje své výrobní kapacity o nový závod v českém Chomutově. Od roku 2023 bude v tomto závodě o rozloze zhruba 37 000 metrů čtverečních probíhat zejména výroba retraků.

Výstavba nového závodu má být zahájena v roce 2022. Rozpočet projektu činí přibližně 60 milionů eur. Výstavba nového areálu bude realizována společně s developerem metodou built-to-suit. Očekává se, že zde vznikne více než 350 pracovních míst.

Společnost Jungheinrich rozšiřuje svou výrobní síť s cílem uspokojit v budoucnu stále vyšší a rostoucí poptávku po vysokozdvižných vozících. Důvodem pro výběr chomutovského závodu je jeho poloha v srdci Evropy a z ní vyplývající výborné logistické spojení. Nový výrobní závod je ústředním prvkem potřebným k dosažení růstových cílů Strategie 2025+ a ke zvýšení efektivity i ziskovosti.

Sabine Neuß, členka představenstva společnosti Jungheinrich AG pro oblast techniky, řekla: "Poptávka po vozících Jungheinrich neustále roste a proto musíme navyšovat naše výrobní kapacity. V Chomutově vzniká jedenáctý závod Jungheinrich a jeden z nejmodernějších závodů na vysokozdvižné vozíky na světě. To nám pomůže k udržitelnému a ziskovému růstu a dlouhodobému zvýšení konkurenceschopnosti společnosti Jungheinrich."

Současná výroba retraků ve výrobním závodě Jungheinrich v Norderstedtu bude postupně přesunuta do nového závodu v Chomutově, a to od roku 2023. Dostupné kapacity v Norderstedtu pak budou využity k dalšímu růstu. Společnost Jungheinrich rozšíří své výrobní portfolio v závodě v Norderstedtu o díly na vychystávací vozíky, které se používají především ve stále se rozvíjející oblasti e-commerce.

O společnosti Jungheinrich

Společnost Jungheinrich, založená v roce 1953, se řadí mezi přední světové poskytovatele intralogistických řešení. S komplexním portfoliem manipulační techniky, logistických systémů a služeb dokáže společnost Jungheinrich zákazníkům nabízet řešení šitá na míru výzvám Průmyslu 4.0. Skupina se sídlem v Hamburku je globálně zastoupena prostřednictvím svých vlastních poboček přímého prodeje ve 40 zemích a partnerských společností v dalších přibližně 80 zemích. Společnost Jungheinrich po celém světě zaměstnává více než 18 000 lidí a v roce 2020 skupina vykázala obrat ve výši 3,81 miliard EUR. Společnost Jungheinrich je kótována na burze SDAX.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru