Nemáte ho náhodou doma? Inspekce stáhla z trhu nebezpečný bateriový zvonek!
Foto: ČOI
Ústí nad Labem

ČR - Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce bateriový zvonek, který může znamenat pro spotřebitele riziko. Jedná se o elektrické zvukové čidlo.

ČOI zjistila, že na českém trhu je v nabídce nebezpečný bateriový zvonek s pohybovým senzorem v plastopapírovém obalu. Na výrobku je uvedeno VTV, Zvonek, Země původu – P.R.C, Dovozce pro ČR, Nevhodné pro děti do 3 let, Zadd: VTV s.r.o. Libušská 319, Praha 4, EAN 6930323540805. Na obalu výrobku je uvedeno ELECTRONIC GUEST-SALUTING, Inteligent, model 101. Dále jsou tam instrukce k použití v anglickém jazyce a návodné obrázky k vložení baterií a zprovoznění výrobku.

Česká obchodní inspekce zjistila vysoké riziko nebezpečí, jelikož pájka použitá v pájených spojích uvnitř výrobku obsahuje nadlimitní množství olova. Těžké kovy z výrobku po jeho nesprávné likvidaci kontaminují okolí a mohou negativně ovlivnit životní prostředí. Dále nemá výrobek označení shody CE, povinné údaje výrobce a dovozce.

ČOI uložila prodejci zákaz distribuce a stažení z trhu uvedeného výrobku, jenž je nebezpečný a který již byl uveden na trh. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému RAPEX.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru