Odchytové klece se osvědčily, skončilo v nich už jednapadesát divokých prasat!
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vzhledem k tomu, že na území města se během posledních let přemnožila divoká prasata, která se volně potulují po veřejných prostranstvích, kde často svou přítomností vystraší kolemjdoucí, rozhodlo město o instalaci odchytových klecí na divokou zvěř.

Divoká prasata postupně ztrácí svou přirozenou plachost a při cestách za potravou na ně můžete narazit prakticky kdekoli. Městští strážníci dokonce tako divoká prasata vyháněla i z čekárny jednoho zdravotnického zařízení, kde čuník vyděsil asi deset pacientů, čekající na ošetření, nebo z večerky, kde prodavačka stála na prodejním pultu a zoufale volala o pomoc.

Velké nebezpečí hrozí i lidem, venčící své psí miláčky, a to hlavně v období, kdy bachyně hlídá svá nově narozená selata. Střetnutí psa a bachyně by zřejmě pro psa dopadlo tragicky. Po městě bylo rozmístěno již šest odchytových klecí, do kterých se podařilo chytit padesát jedna divokých prasat. Vedle odchytových klecí samozřejmě probíhají ze strany myslivců i naháňky divočáků, na kterých se podílí i strážníci městské policie a hlídky Policie ČR, které zabezpečují prostor odlovu proti vstupu nepovolaných osob.

Bohužel se stává, že některý nezodpovědný občan občas poškodí myslivecké zařízení nebo dokonce odcizí systém pro odchyt, čímž se vystavuje trestnímu ,nebo přestupkovému řízení. Z těchto důvodů město a především myslivci žádají, aby tato zařízení nebyla úmyslně poškozována, neboť odpovědné úřady a myslivecké spolky jednají v souladu s platným pokynem NAŘÍZENÍ STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY a dodržují mimořádná veterinární opatření k zamezení šíření nebezpečné nákazy afrického moru prasat na území ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru