Inspekce stahuje z trhu nebezpečné piánko z Číny. Obsahuje nadlimitní množství olova
Foto: ČOI
Ústí nad Labem

ČR - Česká obchodní inspekce zjistila na tuzemském trhu výrobek, který může znamenat pro spotřebitele riziko. Jedná se o dětskou hračku, která obsahuje nadlimitní množství olova. Tento produkt se nabízí pod názvem „Piánko na baterie“.

Česká obchodní inspekce zjistila na trhu v ČR elektrozařízení, které může znamenat pro děti zdravotní riziko. Jedná se o bateriovou hračku piánko JIN BO v plastopapírovém obalu. Na obalu výrobku je uvedeno: Item no: 4950619, Piano na baterie, nevhodné pro děti do 3 let, nebezpečí spolknutí nebo vdechnutí malých částí (tato informace je dále uvedena slovensky, polsky a maďarsky), země původu/producent: P.R.C, Distr: HOT.FIVE s.r.o. Rybná 716/24, 11000, Praha 1, B36, EAN 28811495061190, CE a symbol pro hračku nevhodnou pro děti do 3 let, Manufactory JIN BO TOYS FACTORY CHENGHAI DISTRICT, SHANTOU CITY, GUANGDONG PROVINCE, CHINA. K výrobku je dále přiložen písemný návod s instrukcemi pro vložení a výměnu baterií.

Česká obchodní inspekce zjistila vysoké riziko nebezpečnosti, jelikož pájka použitá v pájených spojích uvnitř výrobku obsahuje nadlimitní množství olova. Těžké kovy z výrobku po jeho nesprávné likvidaci kontaminují okolí a mohou negativně ovlivnit životní prostředí. Výrobek také nemá povinné údaje dovozce.
Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz distribuce a stažení uvedeného výrobku z trhu, včetně těch, které již na trh byly uvedeny. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému RAPEX.

INFORMACE O VÝROBKU:
Hračka „Piánko na baterie“ JIN BO
Název výrobku: Piánko na baterie
Typ / číslo modelu: JIN BO Item no: 49506119
Výr.č./EAN: 28811495061190
Identifikační údaje výrobce: JIN BO TOYS FACTORY CHENGHAI DISTRICT
SHANTOU CITY, GUANGDONG PROVINCE, CHINA
Identifikační údaje dovozce: neznámé
Distributor: HHTD s.r.o., Kadaňská 2251/14, Chomutov, 43003 IČ: 05816424
Země původu: Čína

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru