Odpískali jste konec, zní z vítězné koalice Spolu. Těsně poráží Babišovo ANO!
Petr Fiala. Zdroj: ODS
Ústí nad Labem

ČR - Jen těsně před definitivním sečtením všech hlasů ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky je zřejmý vítěz - koalice Spolu, která jen o několik desítek tisíc hlasů porazí ANO současného premiéra Andreje Babiše.

Pro koalici tvořenou stranami ODS, TOP09 a KDU-ČSL to bude znamenat zisk 71 mandátů. "Vy jste odpískali konec a já vám za to neskonale děkuju! Teď je naším společným úkolem sestavit vládu, která přinese změnu,“ uvedla předsedkyně TOP09 Markéta Pekarová Adamová. Prezident Miloš Zeman avizoval, že se k výsledkům voleb vyjádří v neděli. Podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka si hlava státu pozvala v neděli současného předsedu vlády Andreje Babiše.

Koalice Spolu má v tuto chvíli 27,77 procenta hlasů, druhé ANO 27,15 procenta. Piráti a starostové získávají podporu 15,58 procenta voličů. SPD má 9,57 procenta platných hlasů. Sociální demokracie a komunisté ve sněmovně skončí.

V Ústeckém kraji lidé vhodili nejvíce hlasů hnutí ANO (35,82 procenta), koalice Spolu tu má 19,7 procenta hlasů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru