Dívka na útěku z výchovného ústavu se chovala agresivně a chtěla si ublížit, zasáhnout museli strážníci
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 24.09.2021 v 09.15 hodin, byla na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků ze skupiny operačního zákroku do ul. Klíšská, z důvodu oznámení pracovnice OSV OSPOD, že v jednom z bytů, kde provádí místní šetření , zjistila osobu na útěku z Výchovného ústavu v Kostomlatech pod Milešovkou.

Po příjezdu hlídky na místo bylo zjištěno, že se jedná o 15ti letou dívku, trpící dle sdělení pracovnice OSV psychickou poruchou. Ta se navíc pokusila sebepoškodit kuchyňským nožem, v čemž jí naštěstí zabránili rodinní příslušníci. Vzhledem k tomu, že dívka odmítla spolupracovat s hlídkou strážníků, chovala se velmi agresivně s tím, že než aby se vrátila zpět do ústavu, raději si něco udělá.

Strážníci po opakovaných zákonných výzvách byli nuceni použít proti dívce donucovací prostředky a přiložit jí na ruce služební pouta, aby tak zabránili jejím opakovaným snahám se sebepoškodit. Vzhledem k psychickému záchvatu dívky byla na místo sociální pracovnicí přivolána posádka zdravotní záchranné služby.

Kvůli špatnému psychickému stavu dívky, která svou psychickou poruchu léčí užíváním předepsané medikace, avšak po dobu útěku z ústavu jí neužívala, bylo lékařem rozhodnuto, že dívka bude za asistence hlídky strážníků převezena v sanitním voze do Masarykovy nemocnice. V Masarykově nemocnici byla dívka ošetřena a po jejím zklidnění byla po dohodě s Policií ČR předvedena na služebnu Policie ČR, kde byla předána službu konajícímu policistovi k dalšímu opatření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru