Uzavírka tunelů Libouchec a Panenská končí, v příštím týdnu se uzavře druhá tunelová trouba
Foto: ŘSD
Ústí nad Labem

Ústecko - Dnes je již třetí a zároveň poslední den, kdy jsou na dálnici D8 uzavřeny tunely Libouchec a Panenská z důvodu údržby a opravy vozovky. O půlnoci z pondělí na úterý byly uzavřeny směr na Ústí nad Labem a pro řidiče zůstala obousměrně průjezdná tunelová trouba ve směru na Německo.

Ihned po uzavření byly tunely umyty a následně pak probíhalo mnoho servisních činností, mezi něž patří například kontrola vzduchotechniky, osvětlení, ale i kontrola funkce videodetekce, monitoringu komunikací a záznamového zařízení. Hlídá se také řídící systém dopravy a technologie, elektrická zabezpečovací signalizace i elektrická požární signalizace.

0710tunelkz2

Foto: ŘSD

Kontrolou dále prochází dopravní značení v tunelu, SOS skříně, ale i měření dopravních dat či informační rozhlas. Pozornost je věnována odvodnění tunelů, požární nádrži a vodovodu včetně zásobování. Ke konci uzavírky, tedy do čtvrteční půlnoci, pak bude provedeno očištění vozovky a chodníků zametacím případně mycím vozem.

0710tunelkz3

Foto: ŘSD

Ty samé práce poté budou probíhat i v druhé tunelové troubě ve směru na Německo. Příští týden o půlnoci z pondělí na úterý policie zastaví kompletně dopravu a převede ji obousměrně do tunelové trouby směr Ústí nad Labem. I zde budou práce probíhat do čtvrteční půlnoci.

0710tunelkz4

Foto: ŘSD

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru