Ústecké ortopedické sympozium přiblížilo odborníkům aktuální trendy a postupy
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Historicky první Ústecké ortopedické sympozium s podtitulem Aktuální trendy a postupy v ortopedii se uskutečnilo v sobotu 2. října 2021 v budově Muzea města Ústí nad Labem.

Odborným garantem akce byl přednosta Ortopedické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., a krajský koordinátor pro obor ortopedie Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D.

Na zahájení akce promluvil generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA, a také děkan Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem doc. PhDr. Zdeněk Havel, CSc. Sympozia se zúčastnilo na 100 lékařů a nelékařských zdravotnických pracovníků.

Lékařská část sympozia byla rozdělena do 4 bloků a zaznělo zde 23 přednášek z jednotlivých ortopedických pracovišť Krajské zdravotní, a.s. Dále byly prezentovány přednášky z oborů, které s ortopedií často a úzce spolupracují. Součástí odborného programu byla také samostatná sesterská sekce pod vedením vrchní sestry ortopedické kliniky Bc. Dagmar Mandovcové se 7 přednáškami z oblasti perioperační péče o ortopedické pacienty.

„Pevně věřím, že pořádáním Ústeckého ortopedického sympozia jsme zahájili příjemnou tradici každoročního setkávání ortopedických pracovišť našeho kraje, a to nejen lůžkových, ale i ambulantních. Sdílením informací o nových trendech a terapeutických postupech můžeme dále zlepšit kvalitu péče, kterou našim pacientům poskytujeme. Prohloubením vzájemné spolupráce v oblasti zdravotní péče, ale i vzdělávání, vědy a výzkumu pak můžeme zkvalitňovat fungování ortopedie v našem kraji, a také přilákat nové zájemce o tento obor do našeho regionu. Dva studenti lékařských fakult, kteří se akce zúčastnili, a kteří by rádi po studiích nastoupili na naše pracoviště, jsou toho příslibem. Děkuji vedení Krajské zdravotní, a.s., za podporu a všem kolegům za spolupráci,“ uvedl přednosta kliniky MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru