V Německu udeří bouře Yogi, pocítí ji i Česká republika
Jak moc deštivé budou asi následující dny? Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Během posledních zářijových dnů nad vodami Severního moře dojde k rychlému prohloubení oblasti nízkého tlaku vzduchu postupující přes Nizozemsko, Německo a Dánsko směrem k severovýchodu. Hlavně na pobřeží Nizozemska a Německa přinese vichřici, resp. vítr o rychlosti až 100 km/h. Avšak poznamená počasí i v České republice. Do jaké míry?

Ale nejdříve ještě malé ohlednutí za uplynulým víkendem. Nejslunečnější nakonec úplně nebyl, nicméně nejteplejší do konce roku nejspíše ano. Jak v sobotu, tak i v neděli totiž denní maxima atakovala hranici letních 25 °C. Dokonce padaly rekordy. V Dukovanech naměřili 25,1 °C, dosavadní rekord na 25. září měl hodnotu 25,0 °C a pocházel z roku 1993. V Neumětelích na Berounsku zaznamenali 26,7 °C, to znamená o 0,5 °C více než 26. září 1967. Na severozápadě Čech teploměry ukázaly nejčastěji 22 až 24 °C, pětadvacítka padla prakticky pouze na jednom místě, a to na Mostecku. Tedy skoro, rtuť se zastavila na 24,9 °C. Rekord na 26. září z roku 2006 tak odolal, činí 25,6 °C. Na Děčínském Sněžníku (723 m) teplota vystoupala na 21,4 °C, stejně jako 26. září 1994.

A teď zpět k původní otázce:

28. září: První z podzimních státních svátků se ponese ve znamení velké oblačnosti. Tedy, na východě, myšleno v oblasti mezi Mostem a Šluknovským výběžkem, se ráno a zpočátku i dopoledne ukáže modrá obloha a sluníčko, jinde a jinak bílošedá obloha. Zaprší? Na většině území Ústeckého kraje (i v krajích sousedních) nespadne ani kapka, pouze, přesněji řečeno hlavně v Ašském výběžku a v Krušných horách by pár kapek spadnout mohlo. Nejvyšší odpolední teploty okolo 17 až 21 °C.

29. září: Do cca poledne oblačno až zataženo od Aše až po Šluknov, poté dojde k postupnému ubývání oblačnosti, a to od západu. Uprostřed noci na čtvrtek budou ideální podmínky na pozorování hvězd, tzn. jasná obloha. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, nejnižší ranní teploty kolem 15 až 11 °C. V Karlovarském kraji se v ranních hodinách s velkou pravděpodobností ukáže soudruh déšť, možná i vedle v Ústeckém kraji.

30. září: Do cca poledne většinou jasno až skoro jasno, v průběhu odpoledne se mraky začnou množit. Podobně jako replikátoři v legendárním (a nejlepším) seriálu Hvězdná brána (SG-1). Pršet však nebude, takže deštníky klidně nechte doma. Nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 16 °C, nejnižší ranní teploty kolem 8 až 4 °C.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru