Speciální pořádkové jednotky změřily své síly, zlato putuje do Ústí nad Labem
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Lednice - Lednicko-valtický areál se v uplynulých dnech stal dějištěm soutěžního klání speciálních pořádkových jednotek. Během Policejního mistrovství ČR poměřily své síly jednotky z Moravskoslezského kraje, Ústeckého kraje a z hlavního města Prahy.

Zasoutěžit si na jižní Moravu přijeli i policisté z polských Katovic. Další část mistrovství se odehrála na Znojemsku, v prostředí Vranovské přehrady. V soutěžních disciplínách, které simulovaly reálné situace, hrála důležitou roli jak rychlost a síla, tak i policejní taktika a odbornost.

2709pcrkz1

Foto: Policie ČR

Členové jednotek museli také prokázat schopnost týmové spolupráce. Znalosti v oblasti poskytování první pomoci pomohli u soutěžících prověřit jihomoravští zdravotničtí záchranáři.

2709pcrkz2

Foto: Policie ČR

"Nejlepšího výsledku nakonec dosáhl tým z Ústí nad Labem, následovaný týmem z Katovic. Na třetím místě se umístili policisté z Ostravy a čtvrtou příčku obsadila jednotka z Prahy. Brněnští policisté se závodu účastnili v roli pořadatelů," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

2709pcrkz3

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru