OPRAVDU SE STALO: Houbař objevil v lesíku políčko s marihuanou
Políčko s marihuanou. Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Mostecko - Ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil vyšetřovatel mostecké policie dva muže ve věku 26 a 27 let, oba z Litvínovska. Ti měli v zalesněném prostoru mezi Litvínovem a Loukou pěstovat nejméně 80 kusů rostlin konopí, ačkoliv nemají k jakémukoliv nakládání s rostlinou konopí oprávnění.

"Na konopí rostoucí volně v lese upozornil policisty náhodný houbař. Ti poté na místě objevili většinu rostlin zasazených v kbelících, menší počet rostl přímo ze zeminy. Poblíž políčka se nacházel příbytek vytvořený z kmenů stromů a plachet, ve kterém se našly různé předměty, části rostlin, nádobí a nářadí určené k pěstování konopí," uvádí mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Policisté následně ve věci prováděli úkony prověřování ke zjištění osob, které zde marihuanu pěstovaly. Tyto osoby v místě pěstování kriminalisté nakonec přistihli a zadrželi.

Zajištěné rostliny byly předány k odbornému zkoumání na Odbor kriminalistické techniky a expertiz. Provedeným rozborem byla v materiálu zjištěna přítomnost účinné látky. Ke zkoumání byly předložené i nádoby a sklenice zabavené v místě bydliště jednoho z obviněných, které obsahovaly části rostlin nezjištěného původu.

Pěstírnu v přírodě dvojice založila na jaře a o rostliny se starala měsíce. Rostliny chtěli muži usušit a následně zpeněžit. Dvojici může soud v případě uznání viny potrestat odnětím svobody na dvě léta až deset let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru