Čeká nás slunečný víkend s teplotami až okolo 25 stupňů Celsia
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecko - A dopřeje nám ho oblast vysokého tlaku vzduchu jménem Kerstin, potulující se blízko České republiky. Vzhledem k datu, respektive k tomu, že meteorologický podzim již zanedlouho vstoupí do své druhé třetiny, je možné, že půjde o nejslunečnější a nejteplejší víkend do konce roku 2021 (a tím pádem do jara 2022). V minulosti se už mnohokrát stalo, že během pracovního týdne převládalo slunečné a teplé počasí, které s příchodem víkendu skončilo. Jak je vidno, jde to i obráceně. Aneb když se chce, tak to jde.

V pátek 24. září bude proměnlivěji. V noci a k ránu vliv studené fronty, která maximálně do Krušných hor přinese pár dešťových kapek. Jinými slovy nebude moc výrazná. Poté, tzn. nad ránem, oblačnosti přechodně ubude, ale vzápětí zase přibude a až do pozdního odpoledne jí bude celkem hodně, z čehož plyne oblačná až zatažená obloha. Nicméně beze srážek, zřejmě nespadne ani kapka. Nikde. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 19 °C, nejnižší ranní teploty kolem 14 až 10 °C.

V sobotu 25. září bude většinou jasno až polojasno, od cca 16. až 17. hodiny prakticky na celém území západních a severozápadních Čech (a nejen tam) jasno, přinejhorším skoro jasno. Ale spíše to první, čili ani mráček. Pouze od dopoledne do plus minus 13 až 15 hodin se trochu budou honit mraky, ale nespadne z nich ani ň. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C, výjimečně až 25 °C, nejnižší ranní teploty kolem 13 až 9 °C.

V neděli 26. září nás čeká slunečný den s nejvyššími odpoledními teplotami okolo 20 až 24 °C, výjimečně až 25 °C, a nejnižšími ranními teplotami kolem 12 až 8 °C. V ranních hodinách pravda nepřekvapí mlhy/nízká oblačnost, ale jen ojediněle, sporadicky, hlavně tam, kde je třeba rybník nebo řeka.

V pondělí 27. září opět nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C, teoreticky až 25 °C, a nejnižší ranní teploty kolem 13 až 9 °C. Dorazí však oblačnost a na 60 až 70 % se na některých místech objeví přeháňka anebo decentní deštík. Každopádně trakaře rozhodně padat nebudou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru