Vedení města vyzvalo Ústečany: Nechte auta doma! Jeďte MHD zdarma
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na Mezinárodní den bez aut, který letos připadá na středu 22. září, se mohou cestující přepravovat po Ústí městskou hromadnou dopravou (MHD) zdarma. Na svých stránkách informaci zveřejnil ústecký magistrát.

Bezplatná doprava proběhne v rámci Evropského týdne mobility. „Půjde tradičně o jednorázovou akci zaměřenou na bezplatnou přepravu osob a zavazadel v rámci městské hromadné dopravy (včetně zelených autobusů a vlaků) v tarifní zóně 101 Ústí nad Labem. Bezplatná přeprava je iniciována v rámci Projektu Zdravé město a finančně ji podpořil Ústecký kraj,“ píše se ve zprávě.

Platný jízdní doklad musejí mít pouze cestující jedoucí do/z tarifní zóny - 121 z Chlumce, 122 Přestanova a 171 Dolních Zálezel (pozn. red. příměstská hromadná doprava).

Cestující lanovkou na Větruši zaplatí v tento den jízdné podle platného ceníku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru