Motoristé pozor! Ústí zavádí rezidenční parkovací zónu v okolí kampusu
Nové dopravní značení na Klíši. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Klíše – Při parkování plechového miláčka si musí dát pozor od 1. září motoristé v ulicích okolo kampusu ústecké univerzity. Nové dopravní značení upozorňuje na zpoplatněná místa pomocí takzvané rezidenční zóny.

Změna se týká ulic Palachova, Thomayerova, U Nemocnice, Pasteurova, Resslova a České mládeže. „Způsob placení za parkování bude stejný jako na jiných zpoplatněných místech: v parkovacím automatu, zaplacením prostřednictví SMS nebo na základě obdržené rezidentní karty,“ uvedl na svém webu v minulosti ústecký magistrát.

Prodej rezidenčních karet začal počátkem měsíce srpna v Cyklocentru na ústeckém zanádraží. „K 30. srpnu 2021 jsme prodali 101 karet na první vozidlo, 5 pět karet pro druhé,“ uvedla Alena Sejková z Městských služeb Ústí nad Labem, které zajišťují zpoplatněné venkovní a vnitřní parkování v krajské metropoli Ústeckého kraje.

K vyřízení rezidenční karty musí zájemce předložit občanský průkaz s trvalým bydlištěm v okolí ústecké univerzity a doklad o vlastnictví nebo svěření vozidla do užívání. Cena rezidentní karty pro jednu domácnost je 1 200 Kč za první auto, 6 000 Kč za druhé a 15 000 Kč za třetí a další.   

Někteří místní lidé se zpoplatněním parkování v okolí kampusu nesouhlasí. Vznikla i petice pod názvem: Zrušení rezidentního stání v okolí Kampusu UJEP Ústí nad Labem. V elektronické podobě ji podepsalo k 30. srpnu 284 uživatelů internetu. Cely obsah petice najdete zde.

3008 parkovani ujep2

Čtenáři, tvořte s námi zpravodajství z Ústecka. Využít můžete zpráv naší facebookové stránky nebo e-mailů: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru