Dětská pohotovost a příjmová ambulance malých pacientů v ústecké Masarykově nemocnici má nová telefonní čísla
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Změnu telefonních čísel dětské pohotovosti a příjmové ambulance dětské kliniky hlásí Krajská zdravotní, pod kterou spadá ústecká Masarykova nemocnice. Nově se rodiče malých pacientů dovolají na ústeckou dětskou pohotovost na telefonní číslo 477 114 231. Ke změně telefonního čísla došlo i u vedlejší příjmové ambulance, která nově disponuje kontaktem 477 114 230.

Dětská pohotovost v ústecké Masarykově nemocnici má otevřeno každý všední den od 18.00 do 21.00 hodin. O víkendu a ve svátek od 9.00 do 20.00 hodin. Dětská klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., je jediným pracovištěm dětského lékařství v Ústeckém kraji se statutem kliniky. Má regionální a v řadě subspecializací i nadregionální působnost. Poskytuje resuscitační, intenzívní a standardní diagnostickou a léčebnou péči pro novorozence, děti a dorost. Akutní stavy celého spektra problematiky dětského lékařství, provázené hrozícím nebo již rozvinutým selháním životních funkcí, jsou řešeny na jednotce intenzívní a resuscitační péče, ostatní pak v rámci standardního lůžkového fondu. Na dětské klinice fungují i některá další specializovaná centra - dětské diabetologické centrum, centrum pro léčbu růstovým hormonem a dětské hematologické centrum, zabývající se především léčbou dětských pacientů s leukemií a dalšími závažnými onemocněními krevního systému. Dětská klinika úzce a všestranně spolupracuje s perinatologickým centrem, které zajišťuje regionální i nadregionální péči o patologické stavy novorozenců.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru