Kočkov – Meteorologové ze stanice na Kočkově vydali na nejbližší hodiny výstrahu před silnými bouřkami a vydatnými dešti. Lidé by si měli při odchodu ze svých domovů zavřít okna a na zahradách zabezpečit volně ležící lehké předměty.

Meteorolog Radek Tomšů z Českého hydrometeorologického ústavu na Kočkově uvedl, že během středy 28. června před zvlněnou studenou frontou, která odpoledne a večer začne postupovat přes naše území k východu, k nám bude zesilovat příliv teplého vzduchu od jihu. „Očekáváme polojasno až oblačno, postupně místy přeháňky nebo bouřky s přívalovými srážkami. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 27 až 30 stupňů Celsia. Povane slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí a bude se měnit na západní až severozápadní,“ doplnil meteorolog.

Ve čtvrtek 29. června bude převážně deštivo. „Očekáváme zejména ráno a dopoledne vydatné srážky, které mohou ojediněle dosáhnout úhrnu kolem 60 milimetrů za dvanáct hodin. Povane čerstvý vítr s nárazy kolem 55 km/h. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 19 až 22 stupňů Celsia,“ dodal Radek Tomšů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru