Velká očkovací centra v Ústeckém kraji o prázdninách skončí. Přesunou se zpět do nemocnic
Velkokapacitní očkovací centrum v Děčíně. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Během letních měsíců dojde postupně k přesunu velkých očkovacích center zpět do areálu krajských nemocnic. Informoval o tom Ústecký kraj po posledním zasedání krizového štábu.

Nyní v kraji funguje celkem 14 očkovacích míst, která podávají 1. a 2. dávky. Tři očkovací místa pak podávají pouze 2. dávky. „První centra budou přesunuta v Rumburku a Teplicích ke dni 30. července. Během srpna pak dojde i na Litoměřice, Děčín, Most a Ústí nad Labem. Očkování bude dále probíhat v nemocnicích a u praktických lékařů,“ sdělil za Ústecký kraj mluvčí Martin Volf.

Celkem bylo v Ústeckém kraji k 17. červnu naočkováno přibližně 42 % všech obyvatel 1. dávkou a 22 % obyvatel oběma dávkami. Aplikováno je téměř 50 tisíc dávek vakcíny týdně.

Od 1. července se budou moct očkovat také děti ve věkové skupině 12+.

Očkování funguje bez problémů, všichni zájemci o očkování obdrží termín v řádu několika dní od registrace. Masivně se nyní očkují především druhé dávky očkovacích látek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru