S hmotností auta si zahraniční řidič náklaďáku hlavu nelámal
Ilustrační snímek. Zdroj foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Řehlovice - Policisté z dálničního oddělení Řehlovice se při dopravně bezpečnostní akci, která probíhala ve středu 12. 5. 2021 v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu, zaměřili na kontrolu hmotnosti vozidel. Jejich pozornosti neušlo nákladní vozidlo s maximální přípustnou hmotností 3,5 t, které jelo po dálnici D8 ve směru z Německa.

"Cizí státní příslušník jako řidič vozidla v mezinárodní přepravě převážel nábytek. Při kontrolním vážení byla zjištěna hmotnost 9 751 kg, maximální přípustná hmotnost vozidla byla tedy překročena o 6 251 kg. Řidiči byla uložena na místě pokuta v příkazním řízení ve výši 15 tisíc korun a byla mu zakázána další jízda do přeložení nákladu na jiné vhodné vozidlo. Po přeložení  nákladu byla obě  vozidla opětovně zvážena. Provozovateli vozidla byla uložena kauce ve výši 30 tisíc korun," uvedla mluvčí krajské policie Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru