Rumuni převáželi desítky padělaných iPhonů! Mohli je prodat až za dva miliony
Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

Lovosicko - ​Zřejmě nedovolené napodobeniny či padělky mobilních telefonů a hodinek s logem nakousnutého jablka odhalili začátkem týdne ústečtí celníci při silniční kontrole.

Během noční směny kontrolovala hlídka mobilního dohledu na dálnici D8 u Lovosic vozidla projíždějící ve směru ke státní hranici s Německem. Krátce před 23. hodinou si hlídka vytipovala ke kontrole vozidlo Mercedes-Benz s vlekem určeným k přepravě osobních vozidel, rumunské imatrikulace. Osádku vozidla tvořili tři muži a jedna žena.

1305mobilykz1

Foto: Celní správa ČR

Celníci podrobili vozidlo kontrole, při níž objevili tři igelitové tašky plné úhledných krabiček. V krabičkách se nacházelo 45 kusů značkových mobilních telefonů a 16 kusů dámských hodinek. Vyobrazení ochranné známky na přepravovaném zboží bylo velmi podobné a zaměnitelné s originálním označením výrobku, ale zpracování a způsob balení zboží neodpovídalo kvalitě originálu.

1305mobilykz2

Foto: Celní správa ČR

Jelikož 37letý řidič nebyl ani schopen na výzvu celníků předložit k přepravovanému zboží jakékoliv nabývací doklady, byly plagiáty iPhonů a watchek zajištěny a převezeny do celního skladu. Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, byla odhadnuta na téměř dva miliony korun. Porušení předpisů bude dále řešeno ve správním řízení.

1305mobilykz3

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru