Pátrací akce ve večerkách a kioscích! Celníci v nich našli ukryté nelegální cigarety
AKCE CELNÍKŮ V ÚSTECKÉM KRAJI. FOTO: CELNÍ SPRÁVA
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V prvním květnovém týdnu provedli příslušníci Celní správy České republiky celorepublikovou kontrolní akci s názvem „OHAŘ II“, která byla zaměřena především na značení tabákových výrobků. V souvislosti se změnou sazby spotřební daně došlo ke změně značení na tabákových nálepkách z písmene Z na písmeno F.

Do kontrolní akce se zapojili i ústečtí celníci, kteří využili při kontrolách provozoven služební psy vycvičené na vyhledávání tabákových výrobků. Vybaveni osobními ochrannými prostředky, zejména jednorázovými rukavicemi a respirátory třídy FFP2, zkontrolovali v Ústeckám kraji téměř třicet subjektů a v 15 případech zjistili porušení právní předpisů.

Kromě 12 755 kusů cigaret s tabákovou nálepkou s nižší sazbou daně označenou písmenem „Z", které obchodníci mohli doprodávat nebo skladovat do 30. dubna 2021, dále hlídky celníků zajistily téměř 50 litrů lihovin různých značek, k nimž kontrolované subjekty nepředložily doklady prokazující jejich zdanění. Dalších 24 380 kusů cigaret a 5,66 kilogramů tabáku bez platných tabákových nálepek, ukrytých v různých skrýších, odhalily ve třech provozovnách v Litvínově, Chomutově a Rumburku.

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru