Ústečtí středoškoláci svádí souboj o finanční dar pro školu
Ilustrační snímek. Zdroj foto: RunCzech
Ústí nad Labem

Ústí n. L., ČR - RunCzech společně s Evropskou komisí před několika týdny spustili projekt "Pryč ze židle" s myšlenkou rozběhat českou mládež. Souboj středních škol o finanční dar sto tisíc korun má za cíl podpořit zdravý a aktivní životní styl především studentů, ale také učitelů, rodinných příslušníků a všech, kteří se chtějí zapojit.

V Ústí nad Labem se do projektu zapojily - Gymnázium Ústí nad Labem, Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola Ústí nad Labem, Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická Ústí nad Labem, Střední průmyslová škola Ústí nad Labem, Gymnázium a Střední odborná škola dr. Václava Šmejkala Ústí nad Labem, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Ústí nad Labem, Střední průmyslová škola stavební a Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem. „Očekávali jsme velký zájem, ale i tak jsme velmi mile překvapeni, kolik běžců a škol se v tak krátké době do výzvy zapojilo. K dnešnímu dni evidujeme přes patnáct tisíc nahraných výsledků, pět tisíc běžců, dvě stě středních škol v České republice a neuvěřitelných sto deset tisíc uběhnutých kilometrů. Zájem o tento projekt každým dnem stoupá. Obrací se na nás stále více škol, studentů, ale také široká veřejnost," sděluje Igor Murko z organizačního týmu RunCzech.

Pandemická situace zásadně ovlivnila život studentů, kteří rok byli odkázáni na online prostředí s minimální možností pohybu. Souboj středních škol o finanční dar sto tisíc korun má za cíl podpořit zdravý a aktivní životní styl především studentů, ale také učitelů, rodinných příslušníků a všech, kteří se chtějí zapojit. Vítězem se stane škola, která dosáhne nejvyššího součtu uběhnutých kilometrů, a ta získá finanční dar v hodnotě sto tisíc korun, sloužící k vylepšení sportovního zázemí. Rozhodli se tak zapojit do projektu a běžet pro nové workoutové prvky, které by mohly být z vyhrané částky umístěny na novém hřišti a sloužily by pro posilování s vlastní váhou.

Soutěž trvá až do 25. června a její princip je velmi jednoduchý. Na webových stránkách RunCzech se stačí zaregistrovat a vybrat střední školu, kterou chce běžec podpořit. Každé zaregistrované škole se denně počítají uběhnuté kilometry všech účastníků. Každý kilometr se počítá a běžet mohou účastníci kdykoliv a kdekoliv. Kromě hlavní výhry pro vítěznou školu mohou účastníci soutěžit i o ceny pro jednotlivce v rámci programu Motivační výzvy, který RunCzech společně se svými partnery připravil.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru