Češi mění názor na očkování, ukázal průzkum. Většina je pro a zájem stále roste
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Jak vychází z březnového průzkumu agentury STEM pro Ministerstvo zdravotnictví, 69 % respondentů je přesvědčeno o důležitosti nechat se očkovat. Zájem o očkování vzrostl z 39 % na začátku prosince. 71 % veřejnosti má za to, že je nutné, aby vakcíny pro ČR schválila Evropská léková agentura.

„Očkování proti covid-19 je naší prioritou a jedinou cestou, jak se s pandemií vypořádat. Je proto nutné, aby k němu byla veřejnost nakloněna. Výzkum jasně ukazuje, že jsme na dobré cestě, “ popisuje význam testování ministr zdravotnictví Petr Arenberger.

Stále vyšší proočkovanost populace se projevuje také na zlepšující se epidemické situaci. Snižuje se zátěž na zdravotní systém, klesají denní přírůstky nově pozitivně diagnostikovaných pacientů i reprodukční číslo R. Velmi významným indikátorem zpomalování epidemie je pak pokles nových příjmů do nemocnic. Aktuálně se v nemocnicích nachází 4 888 pacientů hospitalizovaných s onemocněním covid-19, z toho 1 131 osob je na JIP.

„K udržení aktuálně příznivého vývoje epidemické situace, je zásadní důsledné dodržení protiepidemických opatření, a také karanténních opatření,“ popisuje význam zodpovědného chování hlavní hygienička Pavla Svrčinová.

Krajské hygienické stanice ve spolupráci s Policií ČR i nadále kontrolují dodržování izolací a nařízených karantén. Od začátku dubna proběhlo celkem 3021 kontrol. Z toho se ve 2886 případech jednalo o kontrolu dodržování izolací. Během těchto kontrol odhalili hygienici a policie 73 případů, kdy došlo k porušení izolace. Nařízených karantén se týkalo 135 kontrol, které odhalily 3 případy porušení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru