První týden návratu do škol a testování dětí: Pozitivních testů bylo v našem kraji minimum
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Česká republika má za sebou první týden po návratu do škol a testování dětí antigenními testy. V průměru bylo v Ústeckém kraji provedeno 26 tisíc testů v pondělí a stejný počet ve čtvrtek. 

V celém Ústeckém kraji bylo zjištěno v pondělí 13 a ve čtvrtek 10 dětí s pozitivním testem. K aktuální statistice se vyjádřil na sociální síti Facebook také senátor Parlamentu ČR a primátor města Teplice Hynek Hanza.

"I když zatím nemám informace, kolik z nich má potvrzenou pozitivitu PCR testem, tak statistika mluví jasně. Pozitivních dětí bylo zjištěno 0,05 %, resp. 0,038 %. Připravenost vlády resp. ministerstva školství a zdravotnictví na návrat dětí do škol po mnoha měsících, kdy se tomu mohli věnovat a nastavit efektivní systém, se ukazuje v plné nahotě. Jedinou jistotou je nakonec pro nás to, že se z veřejného zdravotního pojištění nakupují za balík peněz AG testy v podstatě zbytečně a děti další týdny a měsíce nemají takovou výuku, jakou by potřebovaly," uvádí senátor Hynek Hanza.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru