Ústí nad Labem - Radní statutárního města Ústí nad Labem plánují finančně podpoříit pedagogické pracovníky škol v tzv. vyloučených lokalitách. Příspěvky putují i do škol, které vylepšují své technické zázemí pro žáky.

Na příspěvky pro pedagogy radní vyčlenili 3 030 000 Kč. Cílem je pomoc při zajištění kvalifikovaných pedagogických zaměstnanců a při obsazovaní volných pozic pedagogickými pracovníky v základních školách, které se nacházejí v tzv. vyloučených lokalitách. Finanční prostředky jsou z této položky poskytovány na základě žádosti ředitelů základních škol.

Podporu získaly:

Základní škola Školní náměstí – 724 000 Kč,

Základní škola Hlavní – 1 206 000 Kč,

Základní škola a Základní umělecká škola Husova – 1 100 000 Kč.

Radní dále schválili poskytnutí návratné finanční výpomoci ve výši 11 780 490 Kč pro ZŠ Pod Vodojemem na předfinancování a realizaci projektu Modernizace učebny pro přírodní vědy, technické a řemeslné obory a 5 988 260 Kč pro ZŠ Rabasova na předfinancování a realizaci projektu Vybudování multimediální a ICT učebny. Projekty jsou realizovány v rámci dotačního programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR s názvem Integrovaný regionální operační program.  Město zároveň škole poskytne finanční prostředky ve výši 10 % z celkových cen projektů, maximálně ve výši 1 308 940 Kč (ZŠ Pod Vodojemem) a 665 360 Kč (ZŠ Rabasova). Poskytnutí příspěvků bude muset ještě schválit zastupitelstvo.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru