OBRAZEM: V autě převáželi pervitin a marihuanu, drogy měl u sebe i cyklista. Vyčmuchal je služební pes
Foto: Celní správa
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Celníci prováděli kontrolní činnost v ústecké Přístavní ulici. Krátce po půlnoci si vytipovali ke kontrole osobní vozidlo Škoda Superb, černé barvy s RZ Středočeského kraje, které řídila dvaatřicetiletá žena.

Při kontrole vozidla označil nasazený služební pes, specialista na vyhledávání omamných a psychotropních látek, na zadním sedadle tašku a poté i spolujezdce. Při bezpečnostní prohlídce celníci u spolujezdce nalezli zatahovací sáček s téměř 30 g bílé krystalické látky, která reagovala pozitivně na metamfetamin, tedy pervitin.

2301celnispravakz3

Foto: Celní správa

V tašce, ke které se přihlásila řidička, celníci objevili plastovou dózu se sušinou rostlinného původu a béžovou peněženku, v níž bylo nalezeno psaníčko s bílou krystalickou látkou. Celníci obě nalezené látky zvážili a provedli test, který látky identifikoval. Jednalo se o 23 g marihuany a 1 g pervitinu.

2301celnispravakz4

Foto: Celní správa

O pár hodin dříve byl hlídkou celníků zastaven i projíždějící muž na jízdním kole, kterého služební pes rovněž označil. Celníci v jeho příručním zavazadle objevili dva zatahovací sáčky s bílou krystalickou látkou a použitou injekční stříkačku. Další dva sáčky celníci nalezli v zadní kapse kalhot při bezpečnostní prohlídce. Sedmadvacetiletý cyklista měl u sebe celkem 4,1 g metamfetaminu, což potvrdil provedený test.

2301celnispravakz2

Foto: Celní správa

Všechny tři odhalené osoby včetně nalezených drog celníci předali na místě přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření. Během směny také hlídka celní správy u osmi kontrolovaných osob zjistila, že se nachází v evidenci dlužníků. Jedna osoba celníkům dluh uhradila na místě, ostatní obdrželi od celníků složenku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru