Skvělá práce! Služební psi Duran a Brita si připsali další dva zadržené pachatele
Duran. Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústeckým psovodům se krátce po sobě podařilo zadržet dva pachatele vloupání do objektu. V prvním případě byl policejní psovod operačním důstojníkem povolán do areálu Českých drah. Oznamovatel zavolal na linku 158, že se do jedné z budov někdo vloupal.

Po příjezdu na místo objekt již prohledávali dvě policejní hlídky. Psovod se služebním psem Duranem se k nim hned připojil a začal pracovat. Po prohledání objektu a zkonstatování, že je prázdný se ale Duranovi nechtělo pořád odejít a vyštěkával u zamčených dveří. Za dveřmi ale bylo hrobové ticho.

Policistům to nedalo a Duranovi, který je už tolikrát ve „štichu“ nenechal, věřili. Na dveře zabouchali a vyzvali pachatele, aby je otevřel. Ten po velmi krátkém váhání dveře otevřel a policisté jej zadrželi. Jednalo se o 37letého muže s bohatou trestní minulostí. Policejní psovod Duranovi dopřál to, že toho „svého“ pachatele si mohl společně s policisty doprovodit do služebního vozidla.

V druhém případě byla velmi úspěšná při zadržení pachatele fenka Brita. Ta byla společně s policejním psovodem povolána v úterý kolem třetí hodiny ranní do objektu České Besedy. Pachatel ve chvíli, kdy viděl přijíždějící hlídky, tak vyskočil z okna druhého patra a zmizel. Policisté společně s psovodem objekt propátrali, kdy nikdo jiný se v něm nenacházel. Policejní psovod s Britou propátrával i okolí budovy, kde pes zachytil stopu, kudy pachatel utíkal. Po stopě se hned vydal.

2301pcrbrita

Brita. Foto: Policie ČR

"K potěšení Brity a velkému zklamání pachatele, který se schoval v ruině vedlejší budovy, byl pachatel po chvilce vypátrán a zadržen. Jedná se o 42letého muže, který v současné době čelí již obvinění ze série majetkové trestné činnosti," dodává policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru