OBRAZEM: Výstraha meteorologů se vyplnila. Přišla vichřice, sněžení a tvoří se závěje
Silný vítr a sněžení. Ráno na Meziboří. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V Ústeckém kraji během noci napadl sníh, v horských oblastech až dvacet centimetrů - například v Meziboří na Mostecku. Od brzkého rána jsou v akci silničáři i technické služby.

Před současným počasím vydali výstrahu meteorologové, ta se vyplnila. V současné chvíli varují před vznikem závějí v horských oblastech. Jde o nebezpečné podmínky pro řízení vozidel, některé vozovky mohou být nesjízdné. Dají se čekat komplikace se zásobováním, zdravotnickými službami apod.

Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a počítat s prodloužením doby jízdy. Při jízdě autem nezapomeňte na zimní výbavu, sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla.

Ve vozidle je vhodné mít teplé oblečení a alespoň minimální zásobu nápojů a jídla. Většinu cesty naplánujte tak, aby proběhla za denního světla. Orientace a pohyb mohou být kvůli sněhu a větru obtížné a velmi nebezpečné. Na horách dodržujte pokyny Horské služby.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru