Běžci na Silvestra přispěli dvouletému handicapovanému Davídkovi na terapie nehrazené zdravotní pojišťovnou
Charitativní běh aktivně podpořila předsedkyně správní Nadačního fondu Plamínek naděje Ing. Jana Procházková se svým manželem. Zdroj foto: archiv Jany Procházkové
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Více než dvacet tisíc korun čítá výtěžek na startovném Charitativního běhu pro Plamínek naděje, který měl za cíl vydělat peníze na terapii nehrazenou zdravotní pojišťovnou pro dvouletého Davídka trpícího mikrocefalií a opožděným psychomotorickým vývojem. Akci pořádaly Prima běhy.

„20.400,- Kč je celková částka, která se na Davídka vybrala!!!! Dnes to za Nadační fond Plamínek naděje oznámila p. Jana Procházková. Mimo startovné se tedy našli ještě další dárci. Děkujeme!!!!,“ zní informace na stránce charitativního běhu.

Dvouletý chlapec potřebuje ABA terapii (pozn. red. aplikovanou behaviorální analýzu využívají především terapeuti v přímé práci s dítětem), kterou  nehradí zdravotní pojišťovna. Cena jedné terapie je 850 Kč, aby Davídkovi pomohla, musí na ni docházet alespoň čtyřikrát do měsíce. „Na běh se přihlásilo a příspěvek zaplatilo 162 běžců! Vynucená pravidla netřeba opakovat, každý si zaběhl pětku, jakou chtěl, běhalo se tak podél Labe po obou březích od Neratovic až po Děčín. Více než padesátka běžců sdílela své fotografie na FB stránce události. Fotkám dominují úsměvy. Jak také lépe prožít poslední den v roce, než alespoň trošku pomoci někomu, kdo to potřebuje,“ uvádí web Prima běhy.

{article title="Běžci na Silvestra pomohou dvouletému handicapovanému chlapci k terapii, kterou nehradí zdravotní pojišťovna"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru