Ústečtí strážníci řešili během nouzového stavu přes pět set přestupků! Padlo také dost pokut
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Během druhé vlny koronavirového opatření strážníci mimo pravidelného zásobování dezinfekčními prostředky domovů pro seniory, základních škol a mateřských škol, řešili také přestupky, které se týkaly vládního nařízení v souvislosti s nouzovým stavem.

V období mezi 5.10. 2020 a 18.11.2020, bylo hlídkami strážníků řešeno celkem 512 těchto přestupků. Nejčastěji se strážníci setkali s porušením zákona u povinnosti nosit zakrytá ústa a nos rouškou, nebo jiným vhodným způsobem, a to v 258 případech.

Ve 176 případech bylo občany porušeno nařízení zákazu nočního vycházení, ve 37 případech konzumovali lidé alkoholické nápoje na veřejnosti a v 33 případech se občané neoprávněně shlukovali ve vyšším počtu, než povolovalo vládní nařízení. V ostatních případech se jednalo o překročení nařízené zavírací doby restaurací a neoprávněné provozování prodejních stánků.

V 245 případech strážníci řešili drobnější přestupky domluvou, ve 186 případech bylo přestupkové jednání předáno k dořešení příslušnému správnímu orgánu a 81 přestupků řešili strážníci uložením blokové pokuty na místě. V porovnání s jarním obdobím nouzového stavu řešili strážníci o 72 přestupků méně, než ve druhém období tohoto nouzového opatření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru