Škola v Kadani se sedmdesátiletou tradicí je dobrou volbou pro středoškolské studium
Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kadani
Ústí nad Labem

Kadaň - Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kadani je škola s dlouholetou a bohatou tradicí. Stavební průmyslovka byla založena roku 1951 a patří mezi nejstarší odborné školy nejen v Ústeckém kraji.

Obchodní akademie byla zřízena v roce 1993. V roce 2021 tak oslavíme 70. výročí založení. Od roku 2015 je SPŠS a OA partnerskou střední školou Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze.

„ Jsme škola rodinného charakteru. Patříme k nejmenším školám v kraji. I díky tomu se nám daří minimalizovat riziko sociálně patologických jevů. Pedagogický sbor je týmem zkušených učitelů a odborníků z praxe, jejichž společným cílem je individuální přístup k žákům a jejich průprava ke studiu na vysokých školách, nebo k uplatnění v praxi.

Snažíme se o modernizaci a inovaci výuky. Mezi naše priority patří propojení výuky s praxí. Spolupracujeme s celou řadou firem z oblasti stavebnictví s celostátní působností. Namátkou můžeme uvést firmy Swietelsky, Heluz, Wienerberger, Velux., z místních pak např. TEMA Klášterec nad Ohří.

1911skola2

Centrum stavitelského dědictví Plasy. Foto: SPŠ a OA Kadaň

Naši žáci se pravidelně účastní různých soutěží a projektů. Žákyně obchodní akademie uspěly v soutěži Ekonomický tým, v SOČ (středoškolská odborná činnost) tradičně zazářil Martin Motlík a neztratili se ani mladí stavaři na mezinárodní soutěži Střechy pro Erfurt v Durynsku,“ uvádí Zdeněk Hrdina, ředitel školy.

Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie Kadaň je pyšná na své absolventy. Proto se také snaží docílit toho, aby absolventi byli hrdí nejen na práci, kterou budou v životě vykonávat, ale i na školu, která je do života připravila. Příkladem je profesor Konvalinka – emeritní rektor ČVUT a předseda Technologické agentury ČR, ale i řada dalších.

1911skola3

Lyžařský kurz. Foto: SPŠ a OA Kadaň

„Plánovaný listopadový Den stavitelství a architektury, který připravujeme společně s profesními organizacemi ČKAIT a Českým svazem stavebních inženýrů i stavebních firem, jsme byli nuceni zrušit, ale snad se nám podaří prezentovat výsledky práce našich žáků i pedagogů v příštím roce na akcích k 70. výročí stavební průmyslovky, doplňuje Zdeněk Hrdina.

1911skola4

Techmania. Foto: SPŠ a OA Kadaň

Stavařina není nuda a na této škole jsou vidět výsledky práce. V příštím školním roce škola plánuje otevření prvních ročníků oborů Stavebnictví - Technická zařízení budov - Ekonomika a podnikání (Management ve stavebnictví)- Obchodní akademie.

Více se dozvíte také na webových stránkách Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kadani http://www.sps-kadan.cz/.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru