Covid-19: Celý Ústecký kraj již spadl do červené zóny! Epidemie zde dál nabírá na síle
Záložní nemocnice v pražských Letňanech je připravena. Foto: Armáda ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V Ústeckém kraji je i nadále pozorován zvýšený výskyt počtu případů onemocnění covid-19. Týdenní nárůst počtu případů v kraji přesahuje 462 případů na 100 tisíc obyvatel, což představuje výraznější nárůst hodnot předchozího týdne (169 %). Informuje o tom Ministerstvo zdravotnictví.

Na základě analýzy příslušných parametrů pro zařazení do jednotlivých stupňů pohotovosti, včetně epidemiologických kritérií, bylo rozhodnuto, že Ústecký kraj vzhledem k trvajícímu negativnímu trendu ve výskytu onemocnění covid-19 a zvýšenému počtu hospitalizací, včetně hospitalizací v těžkém stavu, bude nově zařazen do stupně pohotovosti III, tzv. červené zóny.

2610mapariziko

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Podíl případů u věkové kategorie 65+ se pohybuje od 10 do 20 % z celkového počtu. V Ústeckém kraji dochází ke kontinuálnímu nárůstu počtu případů bez známého zdroje nákazy, což ukazuje na riziko komunitního šíření onemocnění. Negativním aspektem je rostoucí počet výskytů ve zdravotnických zařízení a v zařízeních poskytovatele sociální služeb a s tím související nárůst počtu pozitivních záchytů u personálu a pacientů/klientů těchto zařízení. Zvýšený výskyt případů se projevil i v počtu nově hospitalizovaných osob, včetně počtu případů pacientů hospitalizovaných osob na jednotkách intenzivní péče.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru