Nehoda na D8 omezila dopravu na dvě hodiny. Řidič měl v krvi skoro dvě a půl promile!
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecko - V úterý 22. září před půl osmou večer došlo na dálnici D8 k dopravní nehodě, která na dvě hodiny omezila provoz ve směru na Prahu.

Na 79. km nepřizpůsobil 58letý řidič vozidla Renault Clio s německou registrační značkou rychlost vozidla svým schopnostem a narazil do ocelových svodidel; nejprve vpravo, následně do svodidel vlevo a s vozidlem se nakonec zastavil v pravém jízdním pruhu. U řidiče byla provedena opakovaná dechová zkouška na alkohol s výsledky od 1,8 do 1,97 promile alkoholu v dechu.

2509nehodad82

Foto: Policie ČR

"Rozborem krve byla později zjištěna hladina alkoholu v krvi v hodnotě 2,35 promile. Řidič utrpěl lehké zranění, nikdo další naštěstí zraněn nebyl. Na vozidle vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun a na ocelových svodidlech ve výši 20 tisíc korun.  Řidiči bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

2509nehodad83

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru