OBRAZEM: Na tržnice u hranic si posvítli celníci. Zabavili přes tisícovku padělků
5x foto: Celní správa
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Chomutovsko - Více než tisíc kusů různého zboží, podezřelého z porušování práv duševního vlastnictví, zajistili příslušníci celní správy během dvou dnů na Chomutovsku.

Ústečtí celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Při kontrolách provozoven v příhraničí zajistili v posledních dnech zboží v hodnotě převyšující jeden a čtvrt milionu korun.

Ve dvou kamenných prodejnách v katastru obce Vejprty obchodníci skladovali a nabízeli k prodeji zboží, které vykazovalo znaky padělků, čímž mohlo dojít k porušování práv duševního vlastnictví. Celníci u nich zajistili 614 kusů různého zboží (trička, bundy, mikiny, tepláky, dětské teplákové soupravy, spodní prádlo, obuv, peněženky, kabelky, zapalovače, panenky, stavebnice, parfémy i bezdrátová sluchátka). Hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků dosáhla bezmála 650 tisíc korun.

Při další kontrole, tentokrát v katastru obce Hora sv. Šebestiána, zajistili ústečtí celníci ve dvou provozovnách zboží za více než 625 tisíc korun. Jednalo se také o textilní zboží, opasky, dětské hračky, stavebnice i bezdrátová sluchátka o celkovém množství 485 kusů.

Část podezřelého zboží (převážně textil) celníci objevili uvnitř provozoven, část padělků byla nalezena před vchodem do prodejen. Ve všech případech se jednalo o zboží, které prodejci nabízeli jako originály světoznámých značek, např. ADIDAS, SNIPES, SALOMON, NIKE, AIR JORDAN, TOMMY HILFIGER, CALVIN KLEIN, SUPREME, AUDI, BMW, VOLKSWAGEN, ŠKODA, POKÉMON, FORTNITE, LEGO, L.O.L., MONSTER HIGH, FROZEN, MICHAEL KORS, LOUIS VUITTON, HUGO BOSS, VERSACE, RED BULL a další.

foto

1909celnici

1909celnici2

1909celnici4

1909celnici5

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru