Ekomola na jezeře Milada se stala terčem vandala
Ekomola pro hnízdění ptáků. Zdroj foto: PKÚ
Ústí nad Labem

 

Ústecko – Ani ne měsíc vydržela bez povšimnutí nenechavce ekomola u jižní pláže určená pro hnízdění ptáků na jezeře Milada. V měsíci červenci je na vodní plochu nechal umístit Palivový kombinát Ústí (PKÚ).

„Milí návštěvníci jezera Milada, jak jsme Vás informovali, na hladinu jezera jsme umístili ekomola pro hnízdění různých druhů ptáků, ale někteří příslušníci lidské říše nemohli odolat a mola dočasně umístěná na lanech odvezli a poničili. Znovu apelujeme na všechny vtipálky, aby si uvědomili, že se jedná o celkem drahý mobiliář, na který se vztahuje nepříjemné přestupkové řízení. Děkujeme všem, kteří chrání jezero Milada a jeho okolí a přispívají tak k rozvoji tohoto krásného území,“ uvedl na svých PKÚ.

Mluvčí podniku Hana Volfová doplnila, že ekomola byla umístěna v rámci probíhající revitalizace jezera. „K jejich konečnému umístění dojde letos na podzim, kdy je ke dnu přidělají potápěči za pomoci řetězů,“ dodala mluvčí.

Návštěvníci jezera Milada najdou na vodní ploše celkem šestnáct ekomol. Snadno viditelná z břehu slouží kachnám či jiným druhů ptáků pro hnízdění či odpočívání. Ekomola s plůtky a boudičkami schovanými za rákosem mají zajistit klidné hnízdění rybáků.

Pro plávce, potápěče a další návštěvníky jezera jsou určena čtyři plovoucí mola se schůdky, která byla upevněna u trmické a hlavní pláže, dále pak u severní a roudnické pláže.

2507mola

MOLO URČENÉ PRO PLAVCE, POTÁPĚČE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY. ZDROJ FOTO: PKÚ

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru