Na opravy silnic jdou další peníze, opravovat se budou také chodníky
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města Ústí nad Labem po projednání schválila rozpočtové opatření odboru dopravy a majetku v celkové výši 1 743 000 Kč. Peníze jsou převedeny z vlastních fondů hospodářské činnosti zpět do oprav a rekonstrukcí místních komunikací a jejich součástí a příslušenství.

Od měsíce května 2020 navíc zákonodárci novelou zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění, uložili vlastníkům komunikací nové povinnosti na úseku technicky nezpůsobilých vozidel odstavených na veřejných komunikacích.

Finanční prostředky ve výši 400 000 Kč budou využity na platby nájmů za plochu pro odstavování technicky nezpůsobilých vozidel, jejíž zřízení si odbor dopravy a majetku zajistil v areálu PKÚ v Hrbovicích.

Další finanční prostředky ve výši 1 053 000 Kč budou využity na posílení velkoplošných oprav chodníků v technologii ACO 8CH (asfaltobeton jemný). V této položce plánuje odbor dopravy a majetku na podzim letošního roku zrealizovat ještě velkoplošnou opravu částečně pojížděného chodníku v ul. Poláčkova, přičemž část finančních prostředků určených na tuto opravu ve schváleném rozpočtu města na rok 2020 byla v rámci restrikcí v důsledku krize kolem covid-19 krácena.

Finanční prostředky ve výši 290 000 Kč budou použity na zpracování projektové dokumentace investiční akce „Připojení krematoria k MOS - PD“ pro připojení objektu krematoria k optické síti, které je třeba pro zajištění osazení kamerového systému, dálkového přístupu ke kremační peci, komunikaci mezi středisky Městských služeb, apod.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru