Policie stále sbírá poznatky k řidiči náklaďáku, který ohrozil chodce na přechodu u nemocnice. Úpravu současného značení zkoumají experti
Obrazový záznam incidentu. Zdroj snímku: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Policisté České republiky stále sbírají poznatky k řidiči nákladního auta, který v pátek 7. srpna v 8.30 hodin ohrozil tři chodce na přechodu v ulici Sociální péče u hlavního vjezdu do ústecké nemocnice. Redakci e-ústí.cz to uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

„Jednalo se o nákladní vozidlo se světlou kabinou a ložným prostorem s nákladem, registrační značka je nečitelná. Žádáme i nadále svědky této události, případně řidiče, kteří v inkriminované době místem projížděli a pořizovali záznam na auto kameru ve svém vozidle, aby kontaktovali linku 158, případně se obrátili přímo na obvodní oddělení Ústí nad Labem – město, ulice Masarykova 47, telefon 974 427 100," doplnil Daniel Vítek.

Přechod u vjezdu do hlavního areálu ústecké Masarykovy nemocnice je známý dopravními nehodami s vážnými zraněními chodců. Veřejnost po každém takovém střetu volá po úpravě značení. Ulici Sociální péče totiž protíná čtyřproudá silnice I/30. Magistrát města Ústí nad Labem v loňském roce spustil anketu k dopravnímu řešení, ve které si účastnici odhlasovali variantu navrhující zavedení vyhrazených jízdních pruhů pro IZS, MHD, MP, cyklisty, a to v obou jízdních směrech. Přechody pro chodce budou vedeny pouze přes jeden průběžný pruh.

Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic, které silnici I/30 spravují, k možné realizaci úprav uvedla, že aktuálně Fakulta dopravní Českého vysokého učení technického v Praze dokončuje předmětné posouzení. „Na konci srpna by měly být známy zjištěné závěry. Tedy do jaké míry bude navrženými dopravně – bezpečnostními opatřeními ovlivněna plynulost provozu na silnici I/30. Následně budou s těmito výsledky seznámeni i zástupci magistrátu Ústí nad Labem a v průběhu pravděpodobně září proběhne vzájemné setkání, v rámci kterého by se mělo zaujmout finální stanovisko k navrženému řešení,“ dodala Nina Ledvinová.

{article title="VIDEO: Náklaďák jen těsně minul lidi s dítětem na přechodu! Po řidiči pátrá policie"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru