Krajský soud rozhodl: Pec v krematoriu na Střekově patří městu
zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve sporu o vlastnictví spalovací pece v krematoriu na Střekově ve středu rozhodl krajský soud ve prospěch města Ústí nad Labem. Potvrdil, že pec je majetkem města.

Vlastnictví pece se domáhala společnost Memory in Memory, která byla dříve nájemcem krematoria. Novou pec sice pořídila, ale náklady jí byly kompenzovány snížením nájmu. Krajský soud potvrdil rozsudek Okresního soudu v Ústí nad Labem, jímž bylo určeno, že kremační pec je vlastnictví statutárního města Ústí nad Labem jako součást nemovitosti, v níž se nachází.

„Spor skončil úplným úspěchem města. Soudy obou stupňů se ztotožnily s právní i věcnou argumentací uplatněnou ve věci městem Ústí nad ve Labem. Je tak pravomocně určeno, že město je výlučným vlastníkem předmětné kremační pece,“ uvedl tajemník magistrátu Miloš Studenovský.

Společnost Memory in Memory se původně snažila bránit předání pece novému nájemci firmě Krematorium Ústí nad Labem. Nakonec se podařilo krematorium a celé zařízení převzít, ale pec byla ve špatném stavu. Město později ukončilo s nájemcem smlouvu a krematorium nyní provozují Městské služby. Podařilo se zajistit nutné opravy krematoria i pece, která je připravena ke zprovoznění.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru