V Ústeckém kraji přibyl jediný případ covid-19 za týden, v Česku včera 305 za jediný den!
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

ČR - Prudký nárůst případů zjištěného onemocnění covid-19 v České republice pokračuje. V neděli byl nejvyšší od 3. dubna a celkově čtvrtý nejvyšší vůbec, hygienici odhalili za jediný den 305 nakažených. Může za něj ale podle dostupných informací jediný region na severní Moravě.

Podle údajů Ministerstva zdravotnictví se nyní nemoc nejvíce šíří na Karvinsku, kde také probíhá cílené testování u pracovníků tamních dolů a jejich kontaktů. Na druhé straně republiky, v Ústeckém kraji, je situace klidná.

K nedělní 17 hodině nepřibyl za uplynulých 24 hodin žádný nový případ. A taková byla situace prakticky celý minulý týden. Jediný nově prokázaný pacient byl na Děčínsku. Za týden se uzdravilo naopak jedenáct lidí.

Od 1. července přijde další rozvolňování opatření, které nám umožní odložit roušky i ve vnitřních prostorách a zvýší se počty účastníků hromadných akcí. Kvůli aktuální situaci se ale nebude týkat právě Karvinska.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru