VIDEO: Jezero Milada se stává bezbariérovým pro handicapované
Jezero Milada se stává bezbariérovým pro handicapované. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecko – Užít si pohled na ústecké moře, jak se přezdívá jezeru Milada, mohou i přes svůj handicap tělesně postižení. Státní podnik Palivový kombinát Ústí se rozhodl podpořit návštěvníky s těžkým životním osudem a na Trmické pláži nechal nainstalovat mobilní toaletu pro vozíčkáře.

Iniciátorem celého projektu je rodák z Ústí nad Labem vozíčkář Jiří Seman. „Kolem vodní plochy jezera vedou pěkné stezky. Chci, aby si tyto krásy Ústecka užili i imobilní lidé,“ řekl Jiří Seman.

Ve své myšlence chce jít ovšem ještě dál. „Rád bych byl, kdyby se povedlo zpřístupnit i vodní plochu. Další krok bych viděl vybudování kontejneru se zázemím pro handicapované sloužící i zdravým návštěvníkům jezera. Půjčovali bychom handbike na projížďky kolem jezera, k projetí po vodní ploše speciálně upravené čluny a vybavení k potápění. Kdyby tady vznikl takový kontejner, zvýší to turistickou atraktivitu tohoto krásného místa, bude to pro nás handicapované velké plus, protože se nebudeme muset kromě vozíku z domova tahat s dalšími věcmi, abychom si návštěvu jezera Milada užili,“ doplnil pro e-ústí.cz vozíčkář Jiří Seman.

Za pravdu mu dává handicapovaná Jana Maršálková Brambaški. „Žiji v Ústí nad Labem. O jezeře Milada jsem dosud jen slyšela nebo ho viděla na snímcích. Netroufla jsem si k němu přijet, protože jsem nevěděla, jestli bude pro mě vozíčkářku přístupné. Když budu vědět, že je tu zázemí pro handicapované, tak ráda k Miladě zavítám,“ uvedla vozíčkářka.

„Vítáme handicapované návštěvníky jezera Milada. Ještě v letošní sezóně chystáme na Trmické pláži vybudování přístupové cesty do vody pro vozíčkáře,“ doplnila Hana Volfová, mluvčí Palivového kombinátu Ústí.

Tvořte i vy s námi aktuální a pestré zpravodajství pro ostatní čtenáře. Povedlo se vám zachytit nějakou kuriozitu? Jste svědky aktuálního dění? Máte čerstvé informace z provozu na našich silnicích? Máte námět na článek? Napište nám, pošlete nám fotku či video na WhatsApp 737 058 283, do zpráv na Facebooku či mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme.

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru