Zoo v Ústí přivítá první návštěvníky po uzavření kvůli pandemii
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Zoologická zahrada v Ústí nad Labem otevírá veřejnosti dnes (1. května 2020) své brány, které musela uzavřít kvůli opatřením Vlády České republiky souvisejících s šířením nemoci Covid – 19. Areál zahrady bude sloužit víceméně jako park s možností využití toalet se zvýšenými hygienickými opatřeními.

Občerstvení pro příchozí zajistí pouze nápojové a potravinové automaty, s postupným uvolňováním opatření budou následovat výdejová okénka a posléze celé restaurační zařízení. „Žádáme návštěvníky, aby při návštěvě dodržovali vzdálenost dvou metrů od ostatních, zvláště v prostorách pokladen a využívali především možnost platit kartou. Neshromažďovali se ve větším počtu osob na frekventovaných místech, jako jsou dětská hřiště nebo prostory vyhrazené pro kuřáky. Dbali nejen na své, ale i na zdraví ostatních a nosili po celou dobu v areálu roušku. I nadále platí dočasné zrušení pravidelných předváděcích akcí se zvířaty, aby nedocházelo k větší koncentraci osob u jednotlivých expozic,“ uvedla tisková mluvčí Nikola Roštejnská.

Zahrada bude přístupná v rámci letní sezóny od 9.00 do 18.00 hodin. Pro návštěvu je nutné si předem zakoupit vstupenku na webových stránkách www.vstupenkyusti.cz.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru