OBRAZEM: Ústečtí akademičtí pracovníci a studenti pomáhají s testováním na litoměřickém výstavišti
Ústečtí akademičtí pracovníci a studenti pomáhají s testováním na litoměřickém výstavišti. Zdroj foto: Mgr. Lucie Libešová
Ústí nad Labem

Ústí n. L., Litoměřice – Akademičtí pracovníci a studenti Fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem se spolu se zdravotníky Armády České republiky zapojili do testování na onemocnění Covid – 19 na litoměřickém výstavišti. Zástupci ústecké univerzity jsou rozděleni do dvou týmů pracujících na ranní a odpolední směnu.

Jak uvedla akademická pracovnice pomáhající na litoměřickém výstavišti s testováním Mgr. Lucie Libešová z Fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem, každá směna má šest studentů. „Střídáme se s kolegyněmi – Mgr. Kamilou Madarovou, Mgr. Alenou Kohlovou, Mgr. Janou Chráskovou, Ph.D. Jsem na studenty i kolegyně pyšná, že se pustili do práce v náročné a nebezpečné zóně v první linii testování,“ řekla hrdě Mgr. Lucie Libešová.

Za pět hodin v šesti lidech v sobotu 25. dubna 2020 tým ústecké univerzity vyšetřil 319 zájemců o test. „Jde o skvělé číslo. Není to nic příjemného pracovat celou směnu v overalu, kdy z respirátorů bolí uši a ve dvojitých gumových rukavicích se vám potí ruce, až je máte rozmokvané. Jsme sehraný tým, jsem na všechny hrdá. Poděkování patří rovněž armádě, která nám zajišťuje servis a tím pomáhá hladkému průběhu testování,“ doplnila závěrem Mgr. Lucie Libešová.

FOTOGALERIE:

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru